DSCF4151_2500.jpg

Erkende post-hbo opleiding

logo_PHBO_fc.png

Ben je op zoek naar verdieping in je vak, wil je omgeschoold of

opgeleid worden tot loopbaanadviseur en/of wil je een bloeiend

loopbaanbedrijf bouwen? 


Dé Loopbaanopleiding is een erkende post-hbo  beroepsopleiding van 9 maanden en biedt een uitgebreid palet aan mogelijkheden om je te scholen in loopbaanadvies. Of je nu een volledige post-hbo opleiding zoekt of alleen geschoold wilt worden in onderwerpen van jouw keuze.

 

De Loopbaantrechter

De kern van de opleiding wordt gevormd door de werkmethode van “De Loopbaantrechter”. De Loopbaantrechter is een methode waarmee mensen met een loopbaanvraag in korte tijd helder krijgen wat de best passende volgende stap  is in hun loopbaan waarna ze gemotiveerd aan de slag gaan om die stap te realiseren. Deze methode is gebaseerd op 25 jaar praktijkonderzoek en vele loopbaanprofessionals werken er al jaren mee.

De andere modules van deze opleiding bieden het totale pakket van kennis en vaardigheden dat je nodig hebt om mensen met een loopbaanvraag effectief te kunnen begeleiden naar een nieuwe baan of hen te helpen starten als zelfstandige. 

Stel je eigen opleiding samen

De modules van deze opleiding zijn ook los of in een op maat gemaakte combinatie te volgen. Je kunt dus je eigen pakket samenstellen. Van de gevolgde modules ontvang je een certificaat als je de toets hebt afgerond met tenminste een voldoende. Alleen het volgen van de héle opleiding leidt tot het post-hbo diploma, waarmee je wordt ingeschreven in het register van post-hbo opgeleide loopbaanprofessionals.

Toelating
Om toegelaten te worden tot de hele opleiding moet je in het bezit zijn van tenmiste een hbo-diploma óf hbo-werk- en denkniveau kunnen aantonen door een test of een EVC-certificaat.

Tijdsinvestering

De hele opleiding beslaat 148 contacturen en 400 uren zelfstudie. Zelfstudie bestaat uit het lezen van verplichte literatuur vóór elke module en het afronden van een toets (met tenminste een voldoende) erna. Alle toetsen samen vormen jouw portfolio. Daarnaast voer je twee loopbaanadviestrajecten uit waar je verslag van doet en een eindgesprek over voert.