top of page
DSCF4151_2500.jpg

Erkende post-hbo opleiding

Post hbo erkend de loopbaanopleiding.png

Ben je op zoek naar verdieping in je vak, wil je omgeschoold of

opgeleid worden tot loopbaanadviseur en/of wil je een bloeiend

loopbaanbedrijf bouwen? 


Dé Loopbaanopleiding is een erkende post-hbo beroepsopleiding van 10 maanden en biedt een uitgebreid palet aan mogelijkheden om je te scholen in loopbaanadvies. Of je nu een volledige post-hbo opleiding zoekt of alleen geschoold wilt worden in onderwerpen van jouw keuze.

 

De Loopbaantrechter

De kern van de opleiding wordt gevormd door de werkmethode van “De Loopbaantrechter”. De Loopbaantrechter is een methode waarmee mensen met een loopbaanvraag in korte tijd helder krijgen wat de best passende volgende stap  is in hun loopbaan waarna ze gemotiveerd aan de slag gaan om die stap te realiseren. Deze methode is gebaseerd op 25 jaar praktijkonderzoek en vele loopbaanprofessionals werken er al jaren mee.

De andere modules van deze opleiding bieden het totale pakket van kennis en vaardigheden dat je nodig hebt om mensen met een loopbaanvraag effectief te kunnen begeleiden naar een nieuwe baan of hen te helpen starten als zelfstandige. 

Stel je eigen opleiding samen

De modules van deze opleiding zijn ook los of in een op maat gemaakte combinatie te volgen. Je kunt dus je eigen pakket samenstellen. Van de gevolgde modules ontvang je een certificaat als je de toets hebt afgerond met tenminste een voldoende. Alleen het volgen van de héle opleiding leidt tot het post-hbo diploma, waarmee je wordt ingeschreven in het register van post-hbo opgeleide loopbaanprofessionals.

Noloc-accreditatie
Noloc is de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals. Als je een Noloc-erkende opleiding hebt gevolgd, gaat het proces om gecertificeerd te worden als Register Loopbaanprofessional sneller. De Loopbaanopleiding gaat in 2023 dit accreditatieproces in. 

Toelating
Om toegelaten te worden tot de hele opleiding moet je in het bezit zijn van tenminste een hbo-diploma óf hbo-werk- en denkniveau kunnen aantonen door een test of een EVC-certificaat.

Tijdsinvestering

De hele opleiding beslaat 120 contacturen en 200 uren zelfstudie, in totaal dus 320 uren. Zelfstudie bestaat uit het lezen van verplichte literatuur vóór elke module en het afronden van een toets (met tenminste een voldoende) erna. Alle toetsen samen vormen jouw portfolio. Daarnaast voer je twee loopbaanadviestrajecten uit waar je verslag van doet en een eindgesprek over voert. 

PE-punten
Het volgen van dé Loopbaanopleiding in zijn geheel levert in totaal 214 PE-punten op en al onze modules zijn ook los te volgen. Zo krijg je voor een module van 1 dag mét toets 16 PE-punten en zonder toets 11. Een tweedaagse module levert respectievelijk 27 en 21 punten op. 

Studiegids

Benieuwd naar data en andere praktische zaken? Vraag hier de studiegids aan!

bottom of page