top of page

Drie vragen aan één van onze docenten: Nard Kronenberg


Welk vak geef je? Ik geef de module ‘In gesprek’ en de module ‘Groepstraining Loopbaantrechter’


Wat wil jij vooral overbrengen aan de studenten?

Dat het vak, want dat is het, van loopbaanadviseur een waanzinnig gaaf vak is dat vakmanschap vereist. Uit eigen ervaring deel ik dat het loopbaantraject voor mezelf ‘lifechanging’ is geweest. Het heeft mijn leven enorm verrijkt en bijgedragen aan werkgeluk. Je volle potentieel mogen ontdekken en vervolgens verzilveren in werk en werkomgeving die bij je past is zo motiverend.

Vanuit die ervaring en dat besef zit ik nu zelf op de stoel van loopbaanadviseur en heb ik onlangs, na 15 jaar, gereflecteerd en de balans opgemaakt. De impact die een loopbaantraject kan hebben op werkgeluk voor het individu en voor duurzame matches richting werkgevers is van onschatbare waarde.


Wat zou elke loopbaanprofessional moeten weten of kunnen? Iedere loopbaanprofessional zou kennis moeten hebben van de verschillende fases van loopbaanbegeleiding vanuit de methodiek van De Loopbaantrechter en daarnaast van het gedachtegoed Loopbaanleren of op z’n minst weten van het bestaan van de vijf loopbaancompetenties en deze toepassen in begeleidingsgesprekken. Verder kun je niet zonder actuele kennis van arbeidsmarktontwikkelingen.


Daarnaast moet je een relevant netwerk kunnen opbouwen, onderhouden en uitbreiden voor jezelf en voor je klanten. En vanzelfsprekend moet je beschikken over een gereedschapskist met begeleidings- en gesprekstechnieken. Ik ken nog wel een goede opleiding waar je die gereedschapskist kunt vullen 😊.

Meer over de achtergrond van Nard lees je hier.

Comments


bottom of page