top of page
DSCF4151_2500.jpg

Erkende post-hbo opleiding

keurmerk logo noloc.jpg
Post hbo erkend de loopbaanopleiding.png

Wil jij jezelf omscholen tot loopbaanprofessional? Ben je op zoek naar verdieping in je vak? Wil je een bloeiende loopbaanpraktijk opbouwen?

Noloc-accreditatie

De Loopbaanopleiding is Noloc-geaccrediteerd. Noloc is de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals. Als je onze opleiding hebt afgerond, kun je je laten certificeren als Register Loopbaanprofessional. Je hoeft alleen nog te bevestigen dat je 1200 uur praktijkervaring hebt.

 

CPION
Dé Loopbaanopleiding is een door het CPION erkende post-hbo opleiding van 10-12 maanden. Met het diploma van onze opleiding word je ingeschreven in het register van post-hbo opgeleide loopbaanprofessionals. 

 

 

 

 

 

 

Register Loopbaantrechter
Een kernmodule van de opleiding is “De Loopbaantrechter”. Daar leer je een methode waarmee mensen in korte tijd helder krijgen wat de best passende volgende stap  in hun loopbaan is, mét een concreet plan om die stap te realiseren.  De methode is gebaseerd op 25 jaar praktijkonderzoek en veel loopbaanprofessionals werken er al jaren mee. Als je deze module afrondt met een toets kun je ingeschreven worden in ons eigen 'Register Loopbaantrechter'. Je bent dan op onze site zichtbaar voor organisaties en mensen met een loopbaanvraag, die op zoek zijn naar een helder loopbaanadvies. 

 

De andere modules van deze opleiding geven je kennis en vaardigheden die je nodig hebt om alle typen loopbaanvragen goed te kunnen begeleiden. Van het maken van een ontwikkelplan voor de huidige functie, tot sollicitatiebegeleiding, tot juridische vragen en het (her) vinden van zin in werk.

 

Flexibel
We bieden flexibele mogelijkheden om je te scholen in loopbaanadvies. Je kunt de een hele post-hbo opleiding volgen of alleen dát leren wat je nodig hebt. Alle modules zijn namelijk los te volgen. Dat betekent ook dat je op ieder moment kunt beginnen met de opleiding. Je kunt de opleiding verdelen over twee jaren.

Stel je eigen opleiding samen

Je kunt je eigen lespakket samenstellen. Van de gevolgde modules ontvang je een certificaat. Alleen het volgen van de héle opleiding leidt tot het post-hbo diploma. 

Toelating
Je wordt toegelaten tot de opleiding als je tenminste een hbo-diploma hebt. Met een hbo-werk- en denkniveau kan dat ook, als je dat kunt aantonen door een test of een EVC-certificaat. 

Tijdsinvestering

De hele opleiding bestaat uit 120 contacturen en 200 uren zelfstudie. In totaal dus 320 uren. Zelfstudie houdt in dat je verplichte literatuur leest vóór elke module en erna een toets maakt. Alle toetsen samen vormen jouw portfolio. Daarnaast voer je twee loopbaanadviestrajecten uit. Daar maak je een verslag van. Je sluit de opleiding af met een eindgesprek. 

PE-punten
Het volgen van dé Loopbaanopleiding in zijn geheel levert in totaal 320 PE-punten op. Voor een losse module van 1 dag mét toets krijg je 24 PE-punten en zonder toets 16. Een tweedaagse module levert 40 en 32 punten op. 

bottom of page