top of page

Ondernemen is doen!


Dé Loopbaanopleiding krijgt deze zomer zijn definitieve vorm: de lesstof krijgt de puntjes op de i, de locatie is geregeld, afspraken voor lunches zijn gemaakt, op alle social mediakanalen laten we van ons horen en de informatiedag is gepland.


Sinds de eerste aanmeldingen er zijn, voelen we de energie helemáál stromen. In gedachten staan we voor onze eerste groep, hebben we inspirerende gesprekken, zien we onze deelnemers al voor ons.


Wat het extra bijzonder maakt is dat het voor ons beiden betekent dat we opníeuw ondernemen. Allebei hebben we al jaren een bloeiend loopbaanbedrijf en weten we wel hoe we de zaken moeten regelen. Het gaat allemaal zó vanzelf dat we ons niet af hoeven te vragen wat werkt en wat niet. Opleiden en trainen doen we ook al jaren, maar niet in een post-hbo opleiding die we helemaal zelf vormgaven.


Met deze opleiding slaan we een nieuwe weg in. Opnieuw ondernemen en nu met z’n tweeën. Niets is vanzelfsprekend. Op welke plekken moeten we van ons laten horen? Hoe zorgen we dat we potentiële deelnemers bereiken? Waar adverteren we en waar niet? Wat moeten we allemaal klaar hebben staan in onze online leeromgeving? Wat overleggen we en wat hoeven we niet te overleggen?


Eigenlijk wel bijzonder dat we nu aan den lijve ondervinden wat er allemaal bij komt kijken als je een nieuwe stap zet. Als loopbaanadviseur begeleiden we al jaren mensen die zo’n nieuwe stap gaan zetten en zien we hoe spannend én inspirerend dat kan zijn. Nu merken we zelf wat het met een mens doet om opnieuw te beginnen.


En wat doet het dan? Nou, we voelen ons wákker, we voelen de energie stromen, we bruisen van de ideeën. Maar ook: twijfels, zorgen en vragen. Gaat het allemaal lukken? Wat als corona weer heftig toeslaat? Hebben we écht aan alles gedacht?


Gelukkig zijn we geen van beiden superperfectionisten, hebben we lef en durven we te experimenteren. We hebben geleerd dat de dingen toch altijd (iets) anders lopen dan je denkt. Ondernemen komt uiteindelijk neer op: dóen! Gewoon starten, de eerste stap zetten, weten dat je de hobbels op je pad gaandeweg wel oplost. Een favoriete uitspraak van Heidi is: ‘wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat’.


We zijn onderweg en genieten van het uitzicht en zijn razend benieuwd wie we na de volgende bocht ontmoeten. Misschien jou wel!


Elske van Eijndhoven & Heidi Jansen

Kommentare


bottom of page