top of page

Die eerste vergeet je nooit


De afsluiting van het eerste jaar van onze opleiding is een feit. Wát een fijne dag was 1 juli!

Heidi startte met een masterclass over Werk en Zingeving en liet zien hoe wij als loopbaanprofessionals een bijdrage kunnen leveren aan meer zin in werk. De kern van haar betoog was dat het streven naar persoonlijk succes en zelfontwikkeling uiteindelijk

leidt tot zinverlies. Zin vind je namelijk in interactie met je omgeving en door iets te betekenen voor een ander.


Na de masterclass stonden onze studenten in de spotlight. Iedereen kreeg een persoonlijke toespraak en het welverdiende diploma. Langzaam drong het tot ons door dat dit de laatste keer is dat we elkaar in dit verband zien. Met pijn in het hart spraken we een paar laatste woorden met elkaar en vanaf nu rest ons het terugkijken op dit bijzondere eerste jaar. Deelnemers met heel verschillende achtergronden: van sales tot accountancy tot HR, van nul ervaring tot ruim 20 jaar ervaring in het loopbaanadviesvak, mannen, vrouwen, van 30 tot 60 jaar. Een kleurrijke, slimme, enthousiaste en humorvolle groep.

Wat begon met een idee op een middag middenin coronatijd in het voorjaar van 2020 is een volwaardige, erkende en rijke opleiding geworden.


Zo’n eerste jaar is pionieren, bedenken, ontwikkelen en uitproberen. Goede gastdocenten en sprekers zoeken en genieten als het uitpakt zoals we hadden bedacht. Kromme tenen als het niet zo gaat als we hadden gewild. Doorzetten, hard werken, 130 toetsen beoordelen, feedback geven en zien hoe mensen groeien. Wat hebben we allemáál veel geleerd.

Wij gaan de komende jaren nog veel van deze feestjes meemaken, maar die eerste vergeet je nooit!

Kommentare


bottom of page